Gesztenyés alagút paleo

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Gesztenyés alagút paleo

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótához:
6 db tojás
6 dkg eritrit
4 dkg gesztenyeliszt
2 dkg kókuszliszt
A krémhez:
37,5 dkg gesztenye massza (natúr)
6 dkg eritrit
2 dkg olvasztott kókuszzsír
1 ek kókusztejszín
A mázhoz:10 dkg steviával édesített GM étcsoki
1 ek szőlőmag olaj

*

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, a kétféle lisztet.
Sütőpapaírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsímitjuk és előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk és a piskótával kibéleljük, úgy, hogy egy téglalanyi piskóta a legvégén a krémre is maradjon.
A krémhez valókat simára keverjük, és a tésztával kibélelt formába öntjük.
.
Rátesszük a piskóta talpat és alaposan lehűtjük.
(Nálam 1 éjszaka volt).
Kiborítjuk a formából és vízgőz felett olvasztott csokival, – amihez egy evőkanál szőlőmagolajat kevertünk -, bevonjuk.
Miután a csoki megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük is.

Gesztenyés alagút paleo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés alagút paleo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!