Gesztenyés alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

8

Nehézség

Gesztenyés alagút

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
5 dkg cukor
7 dkg liszt
4 tojás
1 evőkanál jó minőségű kakaópor
fél csomag sütőpor
A töltelék:
25 dkg gesztenye
1 csomag habfixáló
4 dl tejszín
3 dkg porcukor
2 evőkanál rum
A csokimázhoz:
3 dkg vaj
3 dkg porcukor
20 dkg étcsoki
1 dl tejszín
1 evőkanál rum

*

Elkészítés:

1. Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és végül a tojások keményre vert habját.
2. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.
3. A  gesztenyét keverjük simára a rummal, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, és dolgozzuk apránként a gesztenyébe.
4. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük, és a tetejét egy piskótalappal befedjük. Néhány órára a hűtőbe helyezzük dermedni.
5. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük. A tetejét gyümölccsel díszíthetjük.

Gesztenyés alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés alagút