Gesztenyés alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Gesztenyés alagút

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskóta hozzávalói:
6 db tojás
2 evőkanál víz
8 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál zabpehelyliszt
3 evőkanál kakaópor
csipett só a tojásfehérje felveréséhez
Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez:
25 dkg-os gesztenyepüré
2 doboz tejszín (4 dl)
5 dkg vaj
1 csomag habfixáló
2 evőkanál kristálycukor
Hozzávalók a tetejére a csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
cukorgyöngy, vagy bármilyen más díszítés a csokira

*

Elkészítés:

Elkészítjük a kakaós piskótát.
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A kakaós masszába beleszórjuk a zabpehelylisztet és végül a tojások keményre felvert habját.
Egy nagyobb tepsibe (kb.
20×30 cm) sütőpapírt teszünk, s beleöntjük a piskóta tésztát.
Előmelegített sütőbe berakjuk, majd kb.
180 C-fokra lerakjuk a sütőt, s kb.
10-15 percig sütjük.
Amíg sül a piskóta, a tejszínt felverjük kemény habbá a cukorral és a habfixálóval.
Ha kemény lett a hab, akkor hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a puha vajat is.
Ha langyosra hűlt a piskótánk, akkor kivesszük a tepsiből, s levesszük róla a sütőpapírt.
A tészta mellé rakjuk az őzgerincformát, s késsel akkorára vágjuk a piskótát, hogy pont az őzgerincformába beleférjen, s bele is rakjuk, eligazgatjuk.
Ebbe pedig belerakjuk a geszte- nyés töltelék felét, majd erre rárakosgatjuk a marcipángolyókat (ez nem fontos, el is marad- hat), majd erre ráöntjük az összes gesztenyemasszát.
Szépen eligazgatjuk, s a tetejére rakjuk a maradék piskótát, s kb.
3 órára berakjuk a hűtőbe.
Ha letelt a 3 óra, akkor kivesszük a hűtőből, egy nagyobb tálcát kikészítünk, s rárakjuk a sütemény tetejére és felfordítjuk a sütit.
Óvatosan kivesszük az őzgerincformából.
A csokit mikró kis fokozatán megmelegítjük az étolajjal, jól összekeverjük villával, s ezt szépen rákenjük a tetejére.
Megszórjuk apró cukordísszel, s hűtőbe rakjuk.
Én mindig délután készítem el, s másnapig a hűtőben tartom.
Másnap már szeletelhető.

Gesztenyés alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!