Gesztenyeleves medvecukorral

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Gesztenyeleves medvecukorral

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 g fagyasztott vagy konzerv gesztenye
1 fej lila hagyma
200 g csiperke gomb a
1 db Zan medvecukor
50 cl zöldségleves (kockából)
10 cl híg tejszín
2 diónyi vaj
só, bors

*

Elkészítés:

Szeleteljük fel vékonyra a hagymát és a gombát. A vajban pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a gesztenyét és a levest. Sózzuk-borsozzuk. 20 percig főzzük. A főzés befejezése előtt 5 perccel a Zant és a tejszínt egy lábasban melegítsük, ameddig fel nem oldódik a cukor. Turmixoljuk a levesbe, ha túl sűrű, vízzel lazítsuk. Kóstoljuk, ízesítsük, ha kell. Csészékben tálaljuk egész gesztenyével és olvasztott medvecukorral díszíthetjük.

Gesztenyeleves medvecukorral

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyeleves medvecukorral

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!