Hozzávalók:
Ezt a receptet egészséges életmódnak, paleosoknak ajánlom, cukorbetegek is fogyaszthatják. A lekvár házi lekvár az én esetemben cseresznye lekvár, tartósítószer nélkül, cukor nélkül és gluténmentesen elrakva.
250 g natúr gesztenyemassza
20 dkg őrölt mandula (lidlben szoktam venni)
2 evőkanál rumaroma
2 evőkanál vaníliaaroma
1-2 evőkanál nyírfacukor, vagy xilit
1 evőkanálnyi feketekávé koffeinmentes
cukor- és tartósítószermentes lekvár nekem épp cseresznye lekvár volt itthon annyi kell bele, hogy könnyen gyúrható tészta legyen, 1-2 evőkanálnyi elég szerintem
étcsoki 1-2 kocka (90%-os, lereszelve)
*
Elkészítés:
A gesztenyemasszát kiveszem előre és kiolvadva használom fel. Az alapanyagokat beleteszem egy tálba és jól összedolgozom. Golyókat formálok és a lereszelt étcsokiba mártogatom, majd egy tányérra, vagy tálcára helyezem. Hűtőbe tárolom.
Feldobhatjuk a gesztenyemasszát egy szem mandulával is a közepébe:)
Nem nagy az adag, de a paleoban nem készítünk és nem eszünk egyszerre akkora adagokat.