Gesztenyebonbon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Gesztenyebonbon

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

250 g natúr gesztenyemassza
20 g étkezési zselatin
kb. 2 dl tejszín (Cocomas) + 1 dl tej (kókusztej) (vagy 3 dl víz)
2-3 ek édesítő vagy cukor
2 ek kókuszzsír

*

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, a kókuszzsírt, és elkezdjük melegíteni.
Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Villával összetörjük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk az édesítőt, a zselatinos tejszínt, és elektromos habverővel alaposan összekeverjük.
Szilikonos bonbonformákba kanalazzuk, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Ez a mennyiség nekem 4 és fél szilikonos bonbonformát töltött meg.