Hozzávalók:
Hozzávalók:
8 tojásos piskóta Hagyományosan elkészítve
Krém:
45 dkg gesztenyepüré,
4 evk. rum,
3 tojássárgája,
8dkg cukor
2,5dl tejszín,
8dkg savanykás lekvár,
2 dl tejszín
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,majd elkészítjük a krémet.
A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal.
A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel.
A piskótát 3 lapra vágom.
A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a torta lapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenye krém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3-dik piskótalap.
Torta bevonása: ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.