Hozzávalók:
Tésztához:
– 6 db tojás
– 6 evőkanál porcukor
– 10 dkg Rama
– 6 evőkanál liszt
– fél csomag sütőpor
– 2 evőkanál keserű kakaó
Tepsi kikenéséhez :
– Rama
– Liszt
Krémhez:
– 1 csomag vaníliás puding
– 3 dl tej
– 30 dkg porcukor
– 20 dkg Rama
– 50 dkg gesztenyemassza
– 2 evőkanál rum
Tetejére:
– 6 dl habtejszín
– 1 csomag habfixáló
– 3-4 evőkanál cukor
– 2 evőkanál keserű kakaó (szóráshoz)
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max.
fokozaton 3-4 perc.
Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, majd óvatosan összeforgatjuk.
A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, kilisztezünk, és a tésztát 30×30 cm-es nagyságban rásimítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb.
20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
A felengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és rummal ízesítjük.
Egyenletesen a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele.
Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk.