Hozzávalók:
Egy nagyon finom paleos recept, amit cukorbetegek, laktóz- és gluténérzékenyek is ehetnek. Eddig csak a szomszédban kóstoltam, de ma megsütöttem finom lett.
250 g natúr gesztenyemassza (nem tartalmaz hozzáadott cukrot)
3 evőkanál xilit
1 evőkanál vaj
5 db tojás
csokimáz: 3 ek
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és a fehérjéből kemény habot verek. Egy másik tálban a sárgákat a cukorral és vajjal habosra verem. Áttöröm villával a kiolvasztott gesztenyemasszát és belekeverem a sárgás masszába. Óvatosan belekeverem a kemény habot is. Pici kenyérsütőbe helyezem sütőpapírral bélelve a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm. Kiveszem a sütit, hagyom picit hűlni. Közben elkészítem a csokimázt. A holland kakaóport, cukorral és vízzel felforralom, csomómentesre elkeverem és hozzáadok vajat, amit szintén elkeverek. Picit hűlt, langyosan ráteszem a süti tetejére. Hűtőben hagyom megdermedni, majd szeletelhető.