Geszetnyés almatorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Bandi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Geszetnyés almatorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db kör alakú piskótalap,
2 evőkanál baracklekvár,
1 csomag gesztenyemassza,
1 kg alma,
1 citrom leve,
10 dkg cukor,
szegfűszeg,
fahéj
A krémhez:
2 dl tej,
2 tojássárgája,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg cukor,
3 dl tejszín,
1 teáskanál zselatin.

*

Elkészítés:

Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük, és egy tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére. Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Geszetnyés almatorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!