Hozzávalók:
6 db. paradicsom,
1/4 kígyóuborka,
1/2 lecsópaprika,
4 gerezd fokhagyma,
1 kisebb fej hagyma,
1 szikkadt kenyérvég, bagett, kruton,
3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 evőkanál vörösbor ecet,
csipet só, frissen őrölt bors,
kevés friss oregánó, bazsalikom levél, petrezselyem zöld.
*
Elkészítés:
A legnépszerűbb, és legismertebb hideg, Spanyol ( Andalúz ) paradicsomleves.
A gazpacho, viszont másból is elkészíthető, a lényeg, hogy hideg legyen.
A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom.
A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem.
Ezek után a héja lehúzható róla.
A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem.
A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom.
Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt – ott.
Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.
Mivel most vetttem észre, hogy ez a 200.
receptem ezen az oldalon, egy kis vodkát is teszek a levesbe.
Illik hozzá !
Egészségetekre !