Hozzávalók:
2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, zellergumó 1/4, Karalábé 1/4, 30 dk borsó, egy csokor petrezselyemlevél, egy csokor kaporlevél, 1 szál zellelzöld, egy zöldhagyma, egy db vöröshagyma, vegeta
4 db csirkemáj, zsemlemorzsa, finomliszt 3 db tojás, petrezselyemlevél, vegeta
*
Elkészítés:
A zöldségeket kockára daraboltam és két kanálnyi kacsazsíron megpároltam.
Felöntöttem vízzel, vegetáztam és készre főztem.
A csirkemályat apróra daraboltam és egy kis kacsazsíron, zöldhagymán megdinszteltem.
Kiscit kihűlt és hozzáadtam, borsot, vegetát, zsemlemorzsát és lisztet, hogy nokedliszerű legyen az állaga és a forrásban lévő levesbe szaggattam, Pár percig főztem és lehet tálalni.
Nagyon finom leveske.