Garganelli Tészta *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Garganelli Tészta *

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg liszt, 1 db tojás

*

Elkészítés:

A liszthez adjuk a tojást és jól nyújtható, de keményebb tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és 15-20 percet pihentetjük, majd lisztezett felületen vékonyra, de nem átlátszóra nyújtjuk. (Ha még ragad a tészta, hagyjuk kicsit szikkadni.) 4 x 4 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd azokat pödrőfa segítségével a recézett tésztakészítő fán egyenként megsodorjuk. A tészta készítésekor ügyeljünk arra, hogy a pödrésre váró tészta ne száradjon ki, mert ekkor könnyen eltörhet, és nem lehet feltekerni. Ha a garganelli tésztát később használjuk fel, 1-2 napot szárítsuk,majd papírzacskóban tároljuk.
Tipp:Tésztaformázó hiányában egy fakanál nyelével feltekerve is működik.
Pardicsomos Garganellit  úgy készítettem:hogy a 10 dkg liszthez(lehet picivel több liszt kell),és az 1 db tojáshoz hozzáadtam 7 dkg sűrített paradicsomot.

Garganelli Tészta *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Garganelli Tészta *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!