Hozzávalók:
SAJÁT KITALÁLT RECEPTEM: )
GABRIELLA – KITALÁLT – FÜSTÖLT SZALONNÁS- HÁZIKOLBÁSZOS PETREZSELYMES CSIRKEMELLE: )
HOZZÁVALOK:
100 gr. SERTÉS ZSIRT
900 gr. CSIKEMELL
122 gr KOLBÁSZ / HÁZI A LEGJOBB /
80 gr SZALONNA /HÁZI FÜSTÖLT /
2 db. VÖRÖSHAGYMA /KÖZEPES FEJ /
1 NAGY CIKK FOKHAGYMA / VAGY 3 KÖZEPES /
1 TEÁS KANÁL KECSAP
SO ŐRÖLT BORS.
*
Elkészítés:
Elkészités :
A csirkemellet jol megmossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd csikokra vágjuk.
– Egy lábasban felolvasztjuk a sertés zsirt , és a kockára vágott szalonnát . Amikor a szalonna megpirult kiszedjük egy kis tányérra ,majd beletesszük a karikára vágott kolbászt egy kicsit süssük / félig / majd az aprora vágott vöröshagymát , és a fokhagymát. Üvegesre fonnyasztjuk .
– Ha ezzel megvagyunk , akkor belerakjuk a csikokra fölvágott csirkemellet, és saját levében megsüssük . – Közben befüszerezzük , so,őrölt bors, és a teáskanál kecsap. / Izlés szerint fűszerezzük /
– Majd készre sütjük – Savanyusággal kináljuk . Köritésnek rizs vagy sült krumpli ,/krumpli püré stb. /
Jo étvágyat kivánok hozzá 🙂
– Akinek tetszik megköszönöm ha lajkolja 🙂
