Hozzávalók:
8 db főtt tojás
3 dkg vaj
3 dkg liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
3,5 dl zöldségleves (ételízesítőből is jó)
1 db tojássárgája
1,5 dl főzőtejszín
1-1 ek felaprított metélőhagyma, petrezselyem, kapor
1 ek kapribogyó
1 ek citromlé
1 tk só
½ mk őrölt fehér bors
*
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd a zöldséglevest, apránként adagolva, kevergetés mellett hozzáadjuk, és mártás sűrűségűre főzzük.
A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük, ezzel dúsítjuk a mártást.
A sóval, borssal, a felaprított fűszerekkel, a kapribogyóval és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, végül beletesszük a meghámozott, felszeletelt tojásokat.
Főtt tésztával vagy nokedlival tálaljuk.