Fűszeres tejszínes csirkeragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Fűszeres tejszínes csirkeragu

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db csirke felsőcomb (lehet csirkemellből is,
én inkább a csirkecombot szeretem)
2 dl főzőtejszín
2 teáskanál finomliszt
1 teáskanál só
csipet fehérbors
csipet borsikafű
csipet oregano
csipet őrölt gyömbér
1 mokkáskanál pirospaprika
2 teáskanál mustár
3 evőkanál étolaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A felső csirkecombokat megtisztítjuk, levesszük a bőrét, s a húst apró kockákra vágjuk.
Én ilyenkor a csontokat le szoktam fagyasztani, s amikor legközelebb húslevest, vagy zöldborsólevest főzök, akkor abba rakom bele.
Egy kb.
25 cm átmérőjű lábosba beleöntjük az étolajat, ha felmelegedett, akkor rászórjuk a húskockákat, s m egsózzuk.
Közben néha megkeverjük.
Ha elkezd forrni, sisteregni, akkor levesszük takarékra a gázt, s fedőt rakunk rá.
Forrástól számítva kb.
20 percig sütjük, (néha megkeverjük, hogy oda ne égjen.
) majd rászórjuk a fűszereket, a mustárt, a lisztet, a tejszínt, s jól elkeverjük.
 Utána felrakjuk nagylángra, még kb.
15 percet porraljuk, gyakran megkeverjük.
Megkóstoljuk, hogy elég sós-e?
Ha nem, akkor még tehetünk rá kis sót, de ha már jó íze van, akkor el is zárhatjuk alatta a gázt, s rárakjuk a fedőt, hogy picit pihenjen.
Én most bulgurt főztem hozzá.
Nagyon finom volt.

Fűszeres tejszínes csirkeragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres tejszínes csirkeragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!