Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb (lehet csirkemellből is,
én inkább a csirkecombot szeretem)
2 dl főzőtejszín
2 teáskanál finomliszt
1 teáskanál só
csipet fehérbors
csipet borsikafű
csipet oregano
csipet őrölt gyömbér
1 mokkáskanál pirospaprika
2 teáskanál mustár
3 evőkanál étolaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A felső csirkecombokat megtisztítjuk, levesszük a bőrét, s a húst apró kockákra vágjuk.
Én ilyenkor a csontokat le szoktam fagyasztani, s amikor legközelebb húslevest, vagy zöldborsólevest főzök, akkor abba rakom bele.
Egy kb.
25 cm átmérőjű lábosba beleöntjük az étolajat, ha felmelegedett, akkor rászórjuk a húskockákat, s m egsózzuk.
Közben néha megkeverjük.
Ha elkezd forrni, sisteregni, akkor levesszük takarékra a gázt, s fedőt rakunk rá.
Forrástól számítva kb.
20 percig sütjük, (néha megkeverjük, hogy oda ne égjen.
) majd rászórjuk a fűszereket, a mustárt, a lisztet, a tejszínt, s jól elkeverjük.
Utána felrakjuk nagylángra, még kb.
15 percet porraljuk, gyakran megkeverjük.
Megkóstoljuk, hogy elég sós-e?
Ha nem, akkor még tehetünk rá kis sót, de ha már jó íze van, akkor el is zárhatjuk alatta a gázt, s rárakjuk a fedőt, hogy picit pihenjen.
Én most bulgurt főztem hozzá.
Nagyon finom volt.