Fűszeres tarja, tavaszi raguval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Fűszeres tarja, tavaszi raguval

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertéstarja
kevés só, és bors
1 kanál mustár
250 g vegyes fagyasztott zöldség
kevés kapor, finomra aprítva
kevés majoránna
kevés fokhagyma granulátum
1 kanál vaj
200 g főzőtejszín
1 kanál liszt

*

Elkészítés:

A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva a sütőbe tesszük 200 fokon.
A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A vajból liszttel, és tejszínnel besamelt készítünk.
a zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és kevés fokhagymaport teszünk hozzá.
A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük.
Könnyebb szép szeleteket vágni ha már nem forró.
Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást.
Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.

Fűszeres tarja, tavaszi raguval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres tarja, tavaszi raguval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!