Hozzávalók:
8 db csirkeszárny
só, őrölt bors, esetleg házi Vegeta
A szószhoz:
1 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 kiskanál liszt
só, őrölt bors
csipetnyi őrölt pirospaprika
kevés olaj
*
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle.
A kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük.
A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük.
A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.