Fűszeres rántott csirkecomb és rántott máj tartárr

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Fűszeres rántott csirkecomb és rántott máj tartárr

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb
1/2 kg csirkemáj
Vegeta Naturella csirkefűszer
liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
majonéz
tejföl
fehér bors
egy pici cukor
citromlé

*

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megszórom a fűszerkeverékkel, a májat alaposan kiáztatom és szárazra törlöm. Szokásosan  lisztbe, tojásba prézlibe forgatom a húst és a májat is, azzal a különbséggel, hogy a májat duplán panírozom, vagyis, liszt tojás, ismét liszt, tojás, aztán jön a prézli, így nem fog köpködni sütés közben. Bő zsiradékban, lefedve, időnként forgatva aranybarnára sütöm. A majonézt összekeverem tejföllel, ízesítem borssal, pici cukorral és citromlével, ezzel tálalom a rántott májat. Köretnek bármilyen krumpli vagy rizs is illik mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres rántott csirkecomb és rántott máj tartárr

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!