Hozzávalók:
4 felső csirkecomb
15 dkg húsos szalonna
1 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
3 ek.zsír
só
bors
aranybarna csirkefűszer
*
Elkészítés:
A krumplit karikára vágva kicsit főzöm, nem kell túl puhára. A hagymát vékony szeltekre vágom, a szalonnát felszeletelem és bevagdosom. A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel és a zsíron elősütöm. Egy tepsibe lerakom a krumpli felét, megsózom, ráhalmozom az egyik szeletelt hagymát, picit azt is megsózom és meglocsolom az egészet pecsenyezsírral. Rárakom sorban a húsdarabokat. Erre jön a másik szeletelt hagyma, majd a maradék krumpli, melyeket szintén sózok picit. Tetejére szintén locsolok egy keveset a zsírból, amiben a hús sült. Rárakom a szeletelt húsos szalonnát és előmelegített sütőben lassan sütöm, amíg a krumpli kicsit megpirul, a szalonna pedig ropogós lesz.