Fűszeres rakott csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Fűszeres rakott csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 felső csirkecomb
15 dkg húsos szalonna
1 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
3 ek.zsír

bors
aranybarna csirkefűszer

*

Elkészítés:

A krumplit karikára vágva kicsit főzöm, nem kell túl puhára. A hagymát vékony szeltekre vágom,  a szalonnát felszeletelem és bevagdosom. A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel és a zsíron  elősütöm. Egy tepsibe lerakom a krumpli felét, megsózom, ráhalmozom az  egyik szeletelt hagymát, picit azt is megsózom és meglocsolom az egészet pecsenyezsírral. Rárakom sorban a húsdarabokat. Erre jön a másik szeletelt hagyma, majd a maradék krumpli, melyeket szintén sózok picit. Tetejére szintén locsolok egy keveset a zsírból, amiben a hús sült. Rárakom a szeletelt húsos szalonnát és előmelegített sütőben  lassan sütöm, amíg a krumpli kicsit megpirul, a szalonna pedig ropogós lesz.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres rakott csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!