Fűszeres pulykaszárnyak krumplisaláta körettel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Haladó

Fűszeres pulykaszárnyak krumplisaláta körettel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg pulykaszárny,
a pácléhez: 2 kanál étolaj,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
1 kiskanál őrölt füstölt paprika,
kevés csilipehely ízlés szerint,
só, őrölt bors,
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű,
kevés őrölt rozmaring,
kevés őrölt római kömény,
kevés szárított reszelt citromhéj.
a saláta körethez:
2 kg. krumpli,
450 g. tejföl,
3 db. nagyobb lila hagyma,
1 kanál mustár,
1/2 kávéskanál fokhagymapor,
1 kanál extra szűz olíva olaj,
só, őrölt bors, ízlés szerint. (mivel ízlésem az átlagosnál több borsot igényelt, tettem rá bőven)

*

Elkészítés:

A megtisztított, és középen elvágott fokhagymagerezdeket a pulykaszárnyakba dugdostam úgy, hogy keskeny pengéjű késsel előtte lyukakat vágtam beléjük.
Ezután kevés étolajban elkevertem őrölt pirospaprikát, őrölt füstölt paprikát, csilipelyhet, kakukkfüvet, sót, borsot, kevés reszelt citromhéjat, őrölt római köményt, valamint rozmaringot.
Ezt a keveréket rákentem a pulykaszárnyakra, majd jól bele is masszíroztam.
A fűszeres pulykaszárnyakat elektromos serpenyőben, végig fedő alatt megsütöttem, kevés vizet alá öntve.
A köret/ saláta elkészítése: A krumpli kockákra lett vágva, majd sós vízben addig főtt, míg meg nem puhult, de nem esett szét.
A lila hagyma fel lett vékonyan csíkozva, majd enyhén meg lett sózva.
Tejföllel, kevés olíva olajjal, kevés mustárral, fokhagymaporral, és őrölt borssal külön összeállítottam a mártást, majd óvatosan, (vigyázva, hogy minél kevésbé törjem) összeforgattam a krumplival.
Hűtőszekrényben addig pihent, míg meg nem hűlt teljesen.

Fűszeres pulykaszárnyak krumplisaláta körettel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres pulykaszárnyak krumplisaláta körettel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!