Fűszeres meggyes pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Fűszeres meggyes pite

Fűszeres meggyes pite

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Tepsi kenéséhez:
Kenéshez:
Tálaláshoz:

*

Elkészítés:

A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és egy szűrőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, margarint, a sót, a cukrot, beleütjük a tojások sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt és belereszeljük a citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk.
Két egyforma méretű részre vesszük.
Egy 38*30 cm méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
Az egyik tésztát erősen lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve belefektetjük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából.
Egy villával megszurkáljuk.
Megszórjuk a búzadarával.
A meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán.
A másikat is elnyújtjuk, és a meggyre fektetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és pihentetjük egy konyharuhával letakarva kb.
10 percet.
Könnyebben és szebben szeletelhetjük, ha várunk, míg majdnem teljesen kihűl.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Befőtt megyből is készíthető, akkor legalább két üveggel szükséges hozzá.
A cukor mennyiségét a töltelékben tetszés szerint változtathatjuk a meggy érettségéhez viszonyítva.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres meggyes pite