Hozzávalók:
Hozzávalók 3 személy részére:
2 db graham kifli ebben az esetben,
2 db tojás
3 ek barnacukor
1 ek vaj megolvasztva1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 narancs reszelt héja
5 dkg mazsola
csipet só
3,5 dl tejszín
1 ek mandulapehely( forgács)
3 db 16 cm-es szufléforma
Karamellszószhoz:
20 dkg barna cukor
10 dkg vaj
1,5 dl habtejszín
1 kk vaníliaeszencia vagy 2 csomag vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Elkészítése: A felkarikázott grahamkifliket (Ebben a z esetben), egy kivajazott szufléformákban elrendezzük, de nem töltjük tele.
Rászórjuk a mazsolát, amit előtte megmosunk, és leszárítunk.
A tojásokat a tejszínnel a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel narancshéjjal egy tálban elkeverjük, és a kiflikre öntjük.
A mandulaforgáccsal megszórjuk.
175 fokos sütőbe tesszük kb 25 percre.
Alufóliával takarjuk le, ha nagyon pirulna a teteje.
Akkor jó, ha egy kötőtűvel megnézzük, hogy nem ragad rá a tészta.
A szószhoz a barna cukrot, a vajat meg a tejszínt lábasba összekeverjük, , és krémmé főzzük álandó keverés mellett.
levesszük a tűzről, és a vaníliát is belekeverjük.
A kiflipudingot a szósszal megöntözve a formában tálaljuk.