Hozzávalók:
1 db. pecsenyekacsa
Fűszerek: majoránna,kömény,grillpor,fokhagymapor…
Körítéshez: 0.5 apró
1/2 csomag szlovák rizsa
1 kanál vegeta, 1 kanál olaj,kevés só.
Imelda féle savanyúság…Saját recept…a receptjeim közt megtalálható.
*
Elkészítés:
A kacsát jól be kell fűszerezni…
Sütőfóliában 180 C 100 percet sütni….
Majd 250 C még 6-8 percig pirittani.
Amerikai burgonya készítése.
Az apró burgonyát jól le kell mosni, /a héját nem szabad levenni!/
Amerikai burgonyára való fűszerrel jól meghintjük ,én még teszek rá,köményt és majorannát is.
Sütőfóliába tesszük..teszünk még rá egy evőkanálnyi kacsazsírt vagy olajat.Szép pirosra-ropogósra sütjük meg.A kacsa mellé tettem -külön sütőfóliába..
Avokádó héjába tett Imelda féle savanyúsággal kínáljuk…
A szlovák rizsát vegetás vízben megfőzni…/1 kanál olajat lehet bele tenni/.