Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

tengeri halfilé
tengeri só
szárított citromhéj
rozmaring
fehérbors
mustármag keverékét tartalmazó fűszersó
étolaj
vaj
A salátához:
lila káposzta
káposzta
sárgarépa
lila hagyma
A párolt körtéhez:
2 körte
1 dl bor
1 dl víz
forralt bor fűszerkeverék
szorbit, vagy cukor

*

Elkészítés:

A salátával kezdtem.
A hámozóval hosszú, vékony szeleteket vágok, majd késsel hosszában vékonyan felcsíkozom.
Így zöldségspagettit kapok.
A káposzta, lila káposzta és sárgarépa keverékét csak enyhén megsóztam, egy lila hagymát csíkoztam bele, és meglocsoltam kevés almaecettel, és olíva olajjal.
Ezután következett a forralt borban párolt körte.
A körtéket meghámoztam, hosszában kettévágtam, majd az 1 dl borhoz hozzáadtam az 1 dl vizet, a forralt bor fűszerkeveréket, és 1 kanál szorbitot (cukorpótló).
Ebben a keverékben főztem lassú tűzön kb.
15 percig a körtéket.
A hal készítése következett.
Tengeri sót, szárított citromhéjat, rozmaringot, fehérborsot, mustármagot tartalmazó fűszermalmot használtam.
(Ennek hiányában a fent felsorolt fűszereket keverjük össze.
) A fűszereket rászórtam a halra, és egy kis vajjal sütőben, alacsony hőfokon fél órán keresztül, amolyan meleg marinádban pácolódtak a halfilék.
Ezután rövid idő alatt serpenyőben még átpirítjuk.

Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével