Hozzávalók:
8 nagy csirkeszárny
szárnyas fűszer
liszt
tojás
prézli
1 kg krumpli
zsír, vagy olaj a sütéshez
Coleslaw salátához:
1 kis fej káposzta
1 sárgarépa
1 kicsi hagyma
só
10 ek. majonéz
5 ek. tejföl
2 ek. méz
2 ek citromlé
1 tk. őrölt fekete bors
*
Elkészítés:
Elkészítem a salátát. A káposztát legyalulom egy tálba, hozzá a sárgarépát és a hagymát is. Besózom, hagyom állni egy órát. Akkor picit kinyomom a levét és leöntöm az öntettel. A majonézt összekeverem a tejföllel, mézzel, citromlével, őrölt borsot szórok bele. Jól elkeverem a répás, hagymás káposztával. A csirkeszárnyakat megszórom szárnyas fűszerkeverékkel, szokásos módon panírozom, kisütöm. A krumplit hasábokra vágom, azt is kisütöm, majd a Coleslaw salátával tálalom.