Hozzávalók:
Tészta:
– 35 dkg liszt
– 3 dl langyos víz
– 1 tk. szárított élesztő vagy ennek megfelelő élesztő
Saláta:
– 3 paradicsom
– negyed lila hagyma
– kis olíva olaj
– bazsalikom
– só
– 1 kg csirke
– a páchoz:só, bors, fél tk. szerecsen dió, fél tk. rozmaring, olíva olaj, 2 tk. méz, 4 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
A csirkét apró csíkokra vágjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük, bele tesszük a csirke csíkokat, és min.
2 órát állni hagyjuk, majd serpenyőben először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
A paradicsomokat először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk.
Majd a hagymával is így járunk el.
Összekeverjük a sóval, olajjal, és megszórjuk a durvára vágott bazsalikommal.
A lisztet és a sütőport elkeverjük és a vízzel együtt tésztává gyúrjuk.
Apró gombócokat csinálunk belőle, kinyújtjuk, és száraz serpenyőben megsütjük, és már tálalhatunk is.


