Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
só
frissen őrölt bors
fokhagymapor
kevés mustár
200 g makaróni
0,5 kaliforniai paprika
1 paradicsom
1 lila hagyma
10 dkg húsos hasaalja szalonna (pancetta)
1 dl száraz fehérbor
1 ek paradicsompüré
kevés szárított bazsalikom és
oregánó
kis csokor snidling
só
frissen őrölt bors
1 ek olívaolaj
*
Elkészítés:
A csirkemelleket középen átvágjuk, és enyhén szétverjük a rostjait.
Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaporral és mustárral ízesítjük, majd serpenyőben, vagy roston kisütjük.
Közben feltesszük a makarónit főni lobogó, sós vízben.
Kevés olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott pancettát, hozzátesszük a csíkokra vágott lila hagymát, a felkockázott paprikát és a paradicsomot.
Kevés bort öntünk alá, és addig főzzük, míg a paradicsom szétnyomhatóvá nem válik.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a makarónit közvetlenül a főzővízből.
A zöldfűszerek is hozzákerülnek, de ezekkel már nem kell főzni, csak átforgatni velük, hogy mindenhova jusson belőlük.
A fűszeres sült csirkemellet fel is csíkozhatjuk, de egészben is ráhelyezhetjük a mediterrán jellegű tésztára.