Hozzávalók:
10 db. csirke felsőcomb,
2 kg. krumpli hasábra vágva,
3 nagy sárgarépa megtisztítva, majd karikára vágva,
1 nagy fej hagyma, karikára szeletelve,
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj a páchoz.
*
Elkészítés:
A csirkecombokat az előkészített gyors páccal bedörzsöljük, és amíg a zöldségágyat előkészítjük, állni hagyjuk.
A krumplit megtisztítjuk, majd hasábra vágjuk.
Ez kerül a tepsi aljára.
A sárgarépát szintén megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
A krumplira sorjázzuk.
Az alap utolsó eleme a karikára vágott hagyma.
Kicsit megsózzuk, majd ráfektetjük a pácba forgatott csirkecombokat.
A tíz felsőcomb, éppen elfért a krumpliágyon.
Alufóliával leborítjuk, és mehet a sütőbe.
Közepes hőfokon, kb.
félóráig sütjük, majd a legvégén a fóliát levéve kicsit rápirítunk a tetejére.
A vegyes zöldségköret mellé, könnyű, vegyes salátát adtam, és így minden kitálalt elem tökéletes összhangot alkotott.