Hozzávalók:
4 csirkecomb(kettévágva)
só
bors
majoránna
kevés liszt
zsír vagy olaj sütéshez
25 dkg rizs
30 dkg borsó
só
*
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágom, sózom, borsozom, vastagon bedörzsölöm majoránnával. Így hagyom állni fél órán át. Zsírt forrósítok, a húsdarabokat lisztbe forgatom és a zsiradékba teszem. Amikor egyik oldala színt kap, megfordítom és lefedem, a lángot tartalékra veszem, gyakran forgatva párolom 15 percig, majd fedő nélkül ropogósra sütöm. A rizst megpárolom a szokásos módon, a borsót sós vízben megfőzöm, összekeverem. Tálalásnál és egy vízzel kiöblített pohárba szedem a rizi-bizit, így szépen kijön, nem tapad bele, kis tornyokat készítek a hús mellé. Savanyúság vagy saláta esetleg valamilyen kompót is illik mellé.