Fűszeres csirkecomb rizi-bizi toronnyal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Fűszeres csirkecomb rizi-bizi toronnyal

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 csirkecomb(kettévágva)

bors
majoránna
kevés liszt
zsír vagy olaj  sütéshez
25 dkg rizs
30 dkg borsó

*

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágom, sózom, borsozom, vastagon bedörzsölöm majoránnával. Így hagyom állni fél órán át. Zsírt forrósítok, a húsdarabokat lisztbe forgatom és a zsiradékba teszem. Amikor egyik oldala színt kap, megfordítom és lefedem, a lángot tartalékra veszem, gyakran forgatva  párolom 15 percig, majd fedő nélkül ropogósra sütöm. A rizst megpárolom a szokásos módon, a borsót sós vízben megfőzöm, összekeverem. Tálalásnál  és egy  vízzel kiöblített pohárba szedem a rizi-bizit, így szépen  kijön, nem tapad bele, kis tornyokat készítek a hús mellé. Savanyúság vagy saláta esetleg valamilyen kompót is illik mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fűszeres csirkecomb rizi-bizi toronnyal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!