Hozzávalók:
8 szelet bőrös császárhús, (1,5 kg)
a páchoz: 1 kanál őrölt csemege paprika,
kevés őrölt csípős paprika,
só, őrölt bors,
kevés étolaj,
morzsolt kakukkfű.
a lecsós krumplihoz:
2 kg. krumpli,
40 dkg. lecsópaprika,
40 dkg. paradicsom,
3 fej főzőhagyma,
5 gerezd fokhagyma,
só.
*
Elkészítés:
A hússzeletek pácolását a sütés előtt 24 órával elvégezte párom.
A császár szeleteket bedörzsölte a sóval, borssal, a csemege, és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozta azokat.
1 teljes napot álltak egymásra fektetve lefóliázott edényben.
Másnap a krumplikat megtisztította, majd hasábra vágta.
Ez került a tepsi aljára.
Erre a feldarabolt paprika, a paradicsom, és a felszelt hagyma, és a zúzott fokhagyma.
Miután meglett sózva, rá lettek sorjázva a császár szeletek.
Alufólia alatt sült végig, közepes hőfokon 40 percig.
A lecsós krumpli is átvette enyhén a hús fűszeres, nagyon enyhén csípős ízét, ezzel kellemes összhangot képzett a köret, és a hús.
Együtt is lett tálalva, igazi harmóniában.
Nem párologtattuk el a bőséges levet, amit a zöldségek, és a hús engedett magából, mert a család összes tagjának ilyen az ízlése.
Villával ettük, és nem foglalkozva az etikettel, fogyasztás közben alaposan széttörtük a krumplit, ami így elkeveredett a zöldségek, és a hús finom, fűszeres levével.