Hozzávalók:
4 alma
4 nagyobb burgonya
1 kk őrölt gyömbér, római kömény, koriandermag, fahéj
Só
3 ek olaj
Az öntethez:
2 dl joghurt
1 dl tejföl
2 ek apróra vágott petrezselyem
4 ek tahini
Só, fehér bors
2 ek szezámolaj
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszában cikkekre vágjuk.
Bő, sós vízben megfőzzük.
Ha kész, leszűrjük, egy tepsibe öntjük.
Hasonló vastagságúra szeljük az almákat, magházukat kivágjuk, a burgonyához adjuk.
A római köményt és a koriandert mozsárban megtörjük, a többi fűszerrel együtt az almás krumplira szórjuk.
Megcsorgatjuk az olajjal is, óvatosan összeforgatjuk, nehogy a krumpli összetörjön.
Forró sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a krumpli széle pirulni kezd.
Az öntethez simára keverjük a hozzávalókat, a sót és a borsot ízlés szerint adagoljuk.