Hozzávalók:
1 fél disznófej
3-4 evőkanál zsír
ízlés szerinti fűszerek(nálam majoranna,bazsalikom,oregánó,őrölt kömyénymag,bors,vegeta,husira való pác só,csipetnyi fahéj-,mert gyümölcsel készült-,méz
fél üveg sör
2 alma
1 citrom leve és fél citrom karikára vágva
kevés olaj a fűszerekhez adva hogy kenhetőek legyenek
*
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük és bele annyi olaj hogy kenhető állagú legyen,majd ezzel bedörzsölni a disznófejet.1 éjszakát nyugodtan csücsülhet a hűtőben és másnap lehet sütni:) 🙂
A tespbe a disznófej,bele a zsír,és a citrom levét rálocsoljuk minden hova majd a karikára vágott citromot és a darabolt almát szépen elbújtassuk a fejben amennyire lehet,majd a tetejére is pakolunk belőle.Majd a majd fél üveg sört aláöntjük.Végül mehet a sütőbe….220 fokon kb70-90 perc.fej nagyságtól is függ:) 🙂
Sütés közben 2-3 alkalommal átforgatni,és a sörös lével locsolgatni.
A sütés vége előtt kb 15 percel,lehet rácsurgatni a mézet,és azzal befejezni a sütést.
Ahogy kivettük a tepsit kétszer legalább még locsoljuk meg a forró lével és akkor ropogós is marad de mégsem kemény.
Én dinsztelt burgonyával tálaltam amibe egy marék zöldségzöldjét tettem.,meg házi savanyúval.
Jó étvágyat!!!!