Hozzávalók:
A palacsintához:
30 dkg finom liszt
2 db tojás
csipet só
3 dl tej
3 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
étolaj
A töltelékhez:
30 dkg trappista sajt
30 dkg főtt füstölt tarja /vagy sonka/
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A mártogatóshoz:
1 nagy doboz joghurt
2 ek.mustár
1/2 citrom leve
só
cukor
őrölt fehér bors
*
Elkészítés:
Előkészítés:Bekeverjük a tésztát és kisütjük a palacsintákat.A sajtot lereszeljük.A tarját vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:A palacsinták közepére teszünk a sajtból és a csíkokra vágott tarjából majd a palacsinta négy szélét felhajtjuk.A négyszögletűre hajtott palacsintákat bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.A joghurtot elkeverjük a mustárral,ízesítjük sóval,cukorral,borssal,citromlével és a palacsintákkal tálaljuk.
Volt olyan palacsinta amelyiket /kérésre:))/sajttal és kolbásszal töltöttem meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:)


