Hozzávalók:
6 szelet füstölt sonka…..
1 kg krumpli…….
1kg sárgarépa…
.fél kg fehérrépa…..
2 db alma…
2 db babérlevél…….
1 közepes vöröshagyma……
1 nagy pohár tejföl….
1 mokkás kanál őrölt bors…..
2 evőkanál cukor……
1 üveges cékla saláta
*
Elkészítés:
a sárgarépát a fehérrépát az almát megtisztítjuk majd apró darabokra vágva feltesszük főni…hozzáadunk sót ízlés szerint beletesszük a babér levelet és az őrölt borsot…és puhára főzzük……majd leszűrjük…..a cukrot megpirítjuk és a leszűrt léből kevéssel felöntjük és hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon….addig robotmixerrel pürésítjük a zöldségeket majd a cukros léhez öntjük,……..jól összeforraljuk…….majd a tejfölt is hozzá keverjük és csak egyet forraljuk……..hagyjuk kihűlni és hidegen adjuk….
a krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük és kevés olajjal összetörjük.
a sonka szeleteket elhelyezzük a tepsiben és kevés vízzel felöntjük hogy a szeletek felét érje csak….betakarjuk alufóliával és puhára sütjük meg…ha puha akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
ütjük.