Hozzávalók:
1/2 pohár tejföl,
1/2 pohár joghurt,
só, őrölt fehér bors,
csíkokra vágott füstölt sajt,
száraztészta (spagetti, makaróni)
1 kanál libazsír,
1 kis csokor lestyánlevél.
*
Elkészítés:
A tésztát sós forró vízben megfőzzük, hozzáadva a lestyánt.
Mikor megfőtt lecsöpögtetjük.
A lestyánt kivesszük, mert csak az ízére volt szükség.
A lestyán az ételízesítők többségének ( Maggi ) alapfűszere.
A tésztához kevés libazsírt adunk, és jól lekeverjük vele.
A tejfölt, és a joghurtot összekeverjük, így Görög joghurt állagú keveréket kapunk, amibe kevés őrölt fehér borsot, és sót is teszünk.
A kifőtt, libazsíros tésztát ezzel, és csíkokra vágott füstölt sajttal tálaljuk.
A világ egyik legegyszerűbb tésztaétele, kicsit turbózva.