Hozzávalók:
50 dkg füstölt tarja(lehet csülök is)
60 dkg hordós káposzta
10 dkg rizs
2 dl tejföl
2 babérlevél
4 nagy cikk fokhagyma
2 ek. zsír
2 ek liszt
2 mk. pirospaprika
só
bors
*
Elkészítés:
A füstölt húst felszeletelem és felteszem főni annyi vízben, ami ellepi. Nem sózom, mert a füstölt hús sós. Amikor félig megfőtt hozzáadom a hordós káposztát(ha nagyon savanyúnak találom, egyszer kimosom) és azzal főzöm tovább. Ekkor teszem bele a babérlevelet, a fokhagymát és ízesítem borssal. Amikor már a káposzta is félig megfőtt, hozzáteszem a megmosott rizst és öntök hozzá még vizet, mert a rizs sokat magába szív. Együtt készre főzöm, majd a tűzről levéve, lefedve pihentetem kb. 10 percig. Ezalatt a rizs jól megduzzad. Ezután a zsírból és a lisztből rántást készítek, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm hideg vízzel és egy szűrőn át a káposztához adom, jól összeforralom. Beleteszem a tejfölt is és azzal is forralok rajta egyet.