Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzök.
A fügeleveleket megmosom, kissé felaprítom, aprítom a bio citrom héját is, és beleteszem a még meleg, de nem forró szirupba, majd összeturmixolom.
(Van, aki ilyenkor még nagyon alacsony hőfokon (kb.
50 fokon) 5 percig főzi, de szerintem főzés nélkül sokkal finomabb, természetesebb ízű.
) 1-2 óra állás után leszűröm.
Hozzáadom a citromlevet és üvegbe töltöm.
Hűtőben tárolom, mert nincs benne tartósítószer.
Vízzel, szódával hígítva, (jégkockával), citromkarikával kínálom.
Tavasztól őszig, amíg van levél a fügefán, lehet készíteni.
A fügelevél gyógynövény, ezért több levelet ne tegyen senki a szörpbe!