Hozzávalók:
1/2 csirkemell főzve,
6 db. tojás,
2 db. sárgarépa,
1 csomó retek,
3 szál újhagyma, (zöldjével együtt)
2 marék spenót,
só, frissen őrölt bors.
1 kanál olíva olaj.
*
Elkészítés:
A főtt csirkemellet vékony csíkokra vágtam.
(ha nyersen tettem volna a serpenyőbe, sokkal nagyobb darabokban maradt volna ) A sárgarépát megtisztítottam, majd zöldséghámozóval, vékony csíkokat vágtam belőle körbe – körbe.
Az újhagymákat és a spenótot jól megmostam, majd a hagymát zöldjével együtt felkarikáztam, a spenótot apróra daraboltam.
A retket is felkarikáztam.
Kevés olajon, először a csíkokra vágott csirkemellet pirítottam meg enyhén, majd hozzáadtam a répát, a retket, kicsivel később a spenótot, és a hagymát.
Enyhén sóztam, és borsot őröltem rá.
Mikor kicsit megfonnyadt a spenót, és a hagyma, a közben lazán felvert, enyhén megsózott tojást is ráöntöttem, és elkevertem.
Kívülről körben fa salátás lapáttal emelgettem a kialakuló lepényt úgy, hogy a nyers tojás alulra kerüljön.
Amikor kezdett megszilárdulni, a serpenyő tetejére egy nagy méretű tányért borítottam, és megfordítottam az egészet.
Mindössze két percre mikróba tettem, és készre sütöttem.
A tetejére is borsot őröltem.
A mikrót ritkán használom, és ha igen, csak melegítésre, de ennél jobbat, és olcsóbbat ki sem tudtam volna találni!