Hozzávalók:
2 db (Kb 1-1 Kg /db),
fokhagymakrém,
rétesliszt,
őrölt bors
sütéshez:
6 dl étolaj, és egy jó nagy evőkanál zsír
*
Elkészítés:
A dévérerket megtisztítjuk, én a fejüket levágtam, (eltettem, jó lesz majd halászlébe), jól átmostam és nagyon sűrűre beirdaltam(kb cérnametélt sűrűségűre), Majd kettévágtam mindegyiket és fokhagymakrémmel jól bedörzsöltem.
(sót nem tettem rá, mert a fokhagymakrém sós) Így lefedve állt kb 1 órát, majd elkészítettem a serpenyőt az olajjal és a zsírral.
Közben a lisztet elkevertem 2 mokkáskanál őrölt borssal és ebbe jól meghempergettem a halakat és a forró zsiradékba tettem, szép pirosra sütöttem.
Nagyon, nagyon finom lett!