Hozzávalók:
½ fej édeskáposzta
1 fej hagyma
1 tv paprika
1 keményebb paradicsom
só
cukor
ecet
*
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágom, egy nagyobb tálba legyalulom.
Vékony karikára vágom a paprikát, szintén vékonyra szeletelem a hagymát, majd a gyalult káposztához teszem és együtt besózom.
Kézzel jól átkeverem, meg is nyomkodom kicsit.
Így hagyom állni 2 órán át.
Elkészítem a saláta levét.
Egy salátástálba teszek cukrot, öntök rá ecetet ízlés szerint, mi ezt a salátát édesebben szeretjük, mintsem nagyon ecetesen.
Felöntöm vízzel, addig keverem, amíg a cukor elolvad.
A káposztát kinyomkodom, a sós lé visszamarad, így teszem a salátalébe.
Villával jól elkeverem, majd a tetejére rakom a szeletekre vágott paradicsomot.
Úgy az igazi, ha egy éjszakát áll, összeérnek az ízek. Mi rántott hús mellé szeretjük nagyon, most is ahhoz készítettem.