Frankfurti tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Frankfurti tokány

Frankfurti tokány

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg. pulyka felső comb filé,
1 nagy fej hagyma,
2 pár virsli,
1 kanál paradicsompüré,
3 gerezd fokhagyma,
1 teás kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés sertészsír.

*

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra szeljük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.
Hozzátesszük a húscsíkokat, és addig pirítjuk, míg el nem kezd fehéredni.
Ekkor felöntjük a fehérborral, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét.
Az edénybe tesszük a fűszereket, ( szétnyomott fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt paprika) és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
Ha szükséges, kevés vizet töltünk rá.
Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzáadjuk, és átforgatjuk a tokányt.
Más húsféléből is készíthető, akár sertés lapockából is.
Tésztán szoktam tálalni, mert bőséges szaftja van az ételnek.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti tokány