Hozzávalók:
50 dkg. pulyka felső comb filé,
1 nagy fej hagyma,
2 pár virsli,
1 kanál paradicsompüré,
3 gerezd fokhagyma,
1 teás kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés sertészsír.
*
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra szeljük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.
Hozzátesszük a húscsíkokat, és addig pirítjuk, míg el nem kezd fehéredni.
Ekkor felöntjük a fehérborral, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét.
Az edénybe tesszük a fűszereket, ( szétnyomott fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt paprika) és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
Ha szükséges, kevés vizet töltünk rá.
Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzáadjuk, és átforgatjuk a tokányt.
Más húsféléből is készíthető, akár sertés lapockából is.
Tésztán szoktam tálalni, mert bőséges szaftja van az ételnek.