Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya (paleoban édesburgonya)
majoránna
só
bors
fokhagyma
petrezselyemzöld
kókuszzsír
A tetejére: 1 pár virsli (pl Pick, Kométa)
*
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát a kókuszzsír felében lepirítjuk.
Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk, beletesszük a megmosott, felszelt kelkáposztát is.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel Felengedjük vízzel.
Puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges utána ízesítünk.
A virslit kevés kókuszzsíron átforgatjuk, hurkapálcikára tűzzük, és a képen látható módon tálaljuk.
Ez amolyan mindenmentes leves: nem tartalmaz glutént, cukrot, szóját, tejet, tojást.