Hozzávalók:
1/2 fej kelkáposzta
2 kisebb krumpli
1 pár pulykavirsli
1 ek. zsír
1 ek. liszt
1 dl tejföl
köménymag, ízlés szerint
2-3 cikk fokhagyma
só
bors ízlés szerint
2 kk. pirospaprika
majoránna ízlés szerint
*
Elkészítés:
A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival, a karikára vágott virslivel felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is.
Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hideg vízzel felhígítom, majd a leveshez adom jól összeforralom.
Ekkor teszem bele a majoránnát, nem kell sok, mert eléggé intenzív íze van.
A tejfölt kikeverem kevés levessel, fokozatosan hígítom, így adom hozzá (hőkiegyenlítés), ezzel is jól összeforralom.