Frankfurti leves pulykavirslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Frankfurti leves pulykavirslivel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 fej kelkáposzta
2 kisebb krumpli
1 pár pulykavirsli
1 ek. zsír
1 ek. liszt
1 dl tejföl
köménymag, ízlés szerint
2-3 cikk fokhagyma

bors ízlés szerint
2 kk. pirospaprika
majoránna ízlés szerint

*

Elkészítés:

A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival, a karikára vágott virslivel felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is.
Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hideg vízzel felhígítom, majd a leveshez adom jól összeforralom.
Ekkor teszem bele a majoránnát, nem kell sok, mert eléggé intenzív íze van.
A tejfölt kikeverem kevés levessel, fokozatosan hígítom, így adom hozzá (hőkiegyenlítés), ezzel is jól összeforralom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves pulykavirslivel