FRANKFURTI LEVES

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

FRANKFURTI LEVES

FRANKFURTI LEVES

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·                     1 kis fej vöröshagyma
·                     1 kis fej kelkáposzta
·                     2-3 gerezd fokhagyma
·                     1 ek. liszt
·                     só, bors
·                     majoranna, köménymag
·                     piros paprika
·                     2 dltejföl
·                     2 pár virsli

*

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megfuttatjuk.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. Torzsáját kikanyarítjuk, majd éles késsel vékony metéltre vágjuk.
Rádobjuk a párolt hagymára, kevés vizet aláöntve kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük levesnyi mennyiségű vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Vékony rántást készítünk: 1 evőkanálnyi lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk. pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal – hőkiegyenlítést végzünk. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk.
A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk és néhány perc alatt készre főzzük.
Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

FRANKFURTI LEVES