Frankfurti leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
2-3 szál sárgarépa
kevés zeller csíkokra vágva
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna, só, bors ízlés szerint
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A apróra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a zöldségek már félig megfőttek, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virsli karikákat. Petrezselyemmel díszítjük

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves