Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
2-3 szál sárgarépa
kevés zeller csíkokra vágva
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna, só, bors ízlés szerint
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A apróra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a zöldségek már félig megfőttek, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virsli karikákat. Petrezselyemmel díszítjük