Hozzávalók:
1 fél fej kelkáposzta csíkokra vágva
2 szem krumpli felkockázva
2 szál sárgarépa karikákra vágva
őrölt majoranna
pici őrölt bors
1 ek. olaj
1 csapott ek. liszt
1,5 dl tejföl
ételízesítő
1 db leveskocka
3 db virsli
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A kelkáposztacsíkokat és a sárgarépát kevés olajon odateszem párolódni. Megszórom őrölt majorannával, ételízesítővel és borssal. Amikor a sárgarépa puhulni kezd hozzáteszem a krumplit is. Ha a krumpli is puhul, felengedem 1 liternyi vízzel, beleteszem a leveskockát és a virslit. Míg várom, hogy felforrjon, a tejfölben elkeverem csomómentesre a lisztet, teszek hozzá egy merőkanálnyit a forró léből, majd behabarom vele a levest.